Van Basten haalt Kiki Musampa bij Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft nog een speler toegevoegd aan zijn voorlopige selectie voor de komende WK-interlands tegen Roemenië en Finland: Kiki Musampa.

Van Basten haalt Kiki Musampa bij Oranje

Voor de 27-jarige middenvelder is het een beloning voor de goede vorm waarin hij de laatste weken verkeert. Sinds de laatste transferperiode speelde hij bij Manchester City, waar hij is uitgegroeid tot een belangrijke basiskracht.

Zondag scoorde hij nog in het cruciale competitieduel met Middlesbrough, waarin City net naast kwalificatie voor de UEFA Cup greep. In de veertien wedstrijden dat hij voor City in actie kwam, scoorde hij drie keer, waarvan twee in de laatste twee duels.

Man City liet vorige week nog weten graag ook volgend seizoen gebruik te maken van Musampa, die tot het einde van dit seizoen is gehuurd van Atlético Madrid.

Bondscoach Van Basten riep inmiddels dertig spelers op voor het trainingskamp dat Oranje vanaf 25 mei belegt in de aanloop naar de twee kwalificatieduels. Op 27 mei maakt Van Basten de definitieve selectie bekend. Het is voor het eerst dat Musampa is opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's