Van Basten eregast op FIFA-gala

Reacties

Marco van Basten is op 11 januari aanwezig tijdens het FIFA-gala in Zürich. Hij zal als eregast een hoofdrol vervullen tijdens de uitreiking van de Gouden Bal.

Van Basten eregast op FIFA-gala

Zelf won de voormalige spits die prestigieuze prijs in 1988, 1989 en 1992. Lionel Messi werd vier keer uitgeroepen tot beste voetballer. Hij is dit jaar opnieuw genomineerd. De andere kanshebbers zijn Cristiano Ronaldo, de winnaar van de laatste twee jaar, en Neymar.

Bondscoaches, aanvoerders en een groot aantal journalisten konden hun stem uitbrengen. In zijn VI-columns hekelt Van Basten regelmatig de handelwijze van de FIFA. 'Maar ik vind het wel leuk om naar dit gala te gaan. Kan ik mijn ogen goed de kost geven en kijken wie daar allemaal nog zitten', zegt de assistent-bondscoach.

Als het aan hem ligt, komt de Gouden Bal weer bij Messi terecht. 'Hij is de allerbeste voetballer ter wereld, beter dan Ronaldo. Voor mij is dat duidelijk.'

In het speciale kerstnummer van VI staat een uitgebreid interview met Marco van Basten. Deze speciale uitgave ligt vanaf woensdag in de winkels en is hier te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.