Van Basten blij met zakelijke zege: 'De nul gehouden'

Een wedstrijd om lang ter herinneren was de bekerconfrontatie SC Heerenveen – VVV-Venlo (1-0) allerminst. Trainer Marco van Basten van de Friezen haalde zijn voldoening uit het feit dat zijn ploeg de boel achterin eindelijk weer eens dicht wist te houden.

Van Basten blij met zakelijke zege: 'De nul gehouden'

Heerenveen werpt zich dit seizoen op als spektakelclub van Nederland. De formatie van Van Basten is met 24 treffers de op een na meest scorende (na FC Twente) van de Eredivisie. Het aantal doelpunten dat de subtopper al om de oren kreeg spreekt ook boekdelen, want slechts vijf ploegen incasseerden méér doelpunten dan de 21 van Heerenveen.

In dat licht was het voor Van Basten, die donderdag zijn 49ste verjaardag vierde, lekker om zijn ploeg eens een zakelijke zege te zien boeken. 'Je hebt weleens van die avonden dat het voetbal niet oogstrelend is, maar ik ben blij dat we geen doelpunten tegen hebben gekregen. Dat is heel positief en dat vertrouwen kunnen we meenemen naar de volgende wedstrijden', reageerde Van Basten voor FOX Sports. 'We hebben deze horde op een goede manier overwonnen.'

De laatste keer dat Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt zijn doel schoon hield, was in het bekerduel met FC Twente (3-0) van 26 september. In de competitie hield Heerenveen al bijna drie maanden de nul niet meer. NAC Breda was op 10 augustus de laatste club die niet tot scoren kwam tegen de club uit Friesland (2-0).

De loting voor de achtste finales leverde voor Heerenveen een bezoek aan bekerwinnaar AZ op. De achtste finales worden op 17, 18 en 19 december afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen