Van Ankeren neemt afscheid met nederlaag

Edwin van Ankeren heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Odd Grenland. De 35-jarige rechtsbuiten leed op de laatste speeldag van de Noorse competitie voor eigen publiek een nederlaag tegen FK Bodø/Glimt (2-4).

Van Ankeren neemt afscheid met nederlaag

Ondanks het verlies had Van Ankeren toch nog een klein beetje reden tot lachen. Hij maakte in zijn afscheidsduel zijn tiende doelpunt in deze competitie. Met dat aantal neemt de voormalige aanvaller van onder meer PEC Zwolle, PSV en Germinal Ekeren de gedeelde zesde plaats in op de topscorersranglijst van het seizoen 2003.

Van Ankeren speelde drie seizoenen voor Odd Grenland en maakte in totaal 24 doelpunten in 55 competitieduels. De spits gaat vanaf januari 2004 als assistent-trainer/speler aan de slag bij Tollnes, dat uitkomt in de Noorse eerste divisie.

Landskampioen Rosenborg BK leed opvallend genoeg voor de tweede keer op rij een thuisnederlaag, iets wat de grootmacht uit Trondheim zelden overkomt. Na de nederlaag tegen Stabæk IF (1-6) van twee weken geleden was nu Tromsø IL te sterk: 0-1.

Door die zege ontliep Tromsø promotie/degradatieduels met de nummer drie uit de eerste divisie. Die duels worden nu de komende week gespeeld door Vålerengen IF. Aalesund FK en hekkensluiter Bryne FK degraderen uit de hoogste afdeling.

Bekijk hier al onze video's