Van Ankeren en Odd stunten bij Rosenborg

Rosenborg BK is de jacht op de elfde landstitel op rij begonnen met een verrassende thuisnederlaag. De regerend landskampioen verloor in Trondheim van Odd Grenland, de club van de Nederlander Edwin van Ankeren. Odd-aanvaller Espen Hoff maakte het enige doelpunt: 0-1. Het was voor het eerst in de clubhistorie dat Rosenborg voor eigen publiek haar openingsduel verloor.

De overwinning van Odd mag als een kleine sensatie worden beschouwd. Rosenborg BK geldt dit seizoen meer dan ooit tevoren als absolute titelfavoriet, maar maakte in haar openingsduel geen goede indruk.

Van Ankeren : 'We hebben terecht gewonnen. We waren individueel én collectief sterker dan Rosenborg. Pas de laatste vijftien minuten hebben we enigszins onder druk gestaan, maar onze doelman (Erik Holtan, red.) heeft ons in die fase overeind gehouden. Eerlijk gezegd viel Rosenborg me tegen. Achterin en op het middenveld hebben ze nog altijd veel kwaliteit, maar voorin maakte de ploeg een zwakke indruk.'

Lillestrøm SK , één van de voornaamste concurrenten van Rosenborg, profiteerde meteen van de nederlaag van de landskampioen. De ploeg was voor eigen publiek te sterk voor Viking FF : 2-0. Aanvaller Arild Sundgot maakte beide doelpunten voor de nummer twee van het vorige seizoen.

Vålerengen IF-aanvaller Petter Belsvik heeft zijn jacht op de Noorse topscorerstitel aller tijden succesvol geopend. De 34-jarige spits, die vorig seizoen nog enkele maanden voor Rosenborg BK uitkwam, scoorde in het duel met FK Bodø/Glimt één keer en voerde zijn competitietotaal op naar 155 treffers in de hoogste Noorse divisie.

Daarmee is Belsvik nog maar vier doelpunten verwijderd van een nieuw record. Dat staat nog altijd op naam van de legendarische Noorse spits Odd Iversen, die namens Rosenborg BK en Vålerengen IF ooit 158 competitiedoelpunten maakte.

Bekijk hier al onze video's