Van Anholt vindt 'nieuwe prikkel' bij Willem II

Reacties

Willem II heeft de defensie in korte tijd met twee spelers versterkt. Behalve Darryl Lachman strijkt ook Pele van Anholt neer in Tilburg. De 25-jarige rechtsback tekent na zijn transfervrije vertrek bij SC Heerenveen een contract voor één jaar.

Van Anholt vindt 'nieuwe prikkel' bij Willem II

Van Anholt is blij met deze transfer. 'De overstap naar Willem II voelt goed. Ik was toe aan iets nieuws, een nieuwe prikkel. Niet alleen qua voetbal, maar ook qua woonomgeving. Van Friesland naar Tilburg, het zal me vast goed doen.'

Voetbal International meldde dinsdag al dat de komst van Van Anholt op een haar na rond was. Aanvankelijk zocht de geboren Fries nog naar een nieuwe uitdaging in het buitenland. Een stage bij 1. FC Nürnberg leverde echter niets op.

Willem II hapte wel toe. 'We zijn verheugd om na Darryl ook Pele te verwelkomen. Pele heeft vijf seizoenen Eredivisie-ervaring en zijn komst is goed voor de onderlinge concurrentiestrijd in onze verdediging', zegt technisch manager Joris Mathijsen op de clubsite.

Van Anholt speelde sinds zijn debuut in het seizoen 2011/12 maar liefst 149 officiële wedstrijden voor SC Heerenveen, dat trainer Jurgen Streppel juist weglokte bij Willem II. Voor De Tricolores is Van Anholt de zevende versterking. Eerder kwam ook Branco van den Boomen op huurbasis over uit het Abe Lenstra Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.