Van Amersfoort kopt Oranje Onder-19 naar zege bij EK-start

Reacties

Dankzij een rake kopbal van Pelle van Amersfoort (foto) is Oranje Onder-19 het EK in Griekenland begonnen met een overwinning op Rusland: 1-0. De SC Heerenveen-spits was de matchwinner, maar Bilal Ould-Chikh de grote smaakmaker.

Van Amersfoort kopt Oranje Onder-19 naar zege bij EK-start

Rusland opende stormachtig tegen de ploeg van bondscoach Aron Winter, waarin de nodige bekende namen dit toernooi ontbreken wegens clubverplichtingen. Langzaam maar zeker kropen de Nederlandse beloften echter uit hun schulp. Vooral met dank aan Ould-Chikh. De van FC Twente naar Benfica overgestapte vleugelspits was bij ieder gevaarlijk Oranje-moment betrokken.

Zo bood hij Ajacied en aanvoerder Abdelhak Nouri vanaf links een prima kans, probeerde hij het met een schot vanaf de rechterflank een keer zelf en mikte hij naast na een handig overstapje van Heerenveen-spits Van Amersfoort. Uiteindelijk was het vlak voor de pauze tóch raak, wederom met Ould-Chikh als architect.

Zege
Hij schoot uit een vrije trap vanaf de rechterkant de bal namelijk prima voor het doel, waar Van Amersfoort er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te koppen. Nederland kwam vlak na de pauze goed weg: een slippertje in de defensie werd besloten met een keihard schot op de lat van de Russen. Na de tweede gele kaart voor de Rus Aleksandr Likachev - én na de wissel van Ould-Chikh na iets meer dan een uur - trok Oranje de zege tegen tien man over de streep.

Zodoende is Nederland - in ieder geval voor even - de koploper in Groep B. Om 20.45 uur spelen in dezelfde groep Duitsland en Spanje tegen elkaar. Nederland vervolgt het toernooi vrijdag om 20.00 uur tegen Duitsland. In Groep A was gastland Griekenland maandag al met 2-0 te sterk voor Oekraïne, terwijl Frankrijk won van Oostenrijk: 1-0.

Oranje Onder-19: Drommel; Owusu (58. Loof), Lartey Sanniez, Mirani, Paal; De Jong, Duarte, Nouri (78. Ouwejan); Kada, Van Amersfoort, Ould-Chikh (61. Kallon).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.