Van Aanholt schenkt Sunderland zege, Crystal Palace wint

Sunderland heeft de strijd der Nederlandse linksbacks van Stoke City gewonnen. Crystal Palace-manager Alan Pardew deed zijn oude ploeg pijn, terwijl Aston Villa in de problemen blijft.

Sunderland - Stoke City 2-0
Patrick van Aanholt heeft Sunderland aan drie belangrijke punten geholpen. De 25-jarige linksback maakte acht minuten voor tijd de bevrijdende 1-0 tegen een tienkoppig Stoke City, waar Ryan Shawcross vlak na rust zijn tweede gele kaart kreeg. Er ging een zucht van verlichting door het Stadium of Light toen Van Aanholt de bal in de korte hoek deponeerde, na een vrije trap van Adam Johnson. Invaller Duncan Watmore bepaalde twee minuten later de eindstand: 2-0.

Dankzij de zege is Sunderland, waar Jeremain Lens in de 54ste minuut inviel, boven de degradatiestreep beland. Stoke zakt naar de twaalfde positie. Manager Mark Hughes stelde Erik Pieters op als linksback en liet Ibrahim Afellay vijf minuten voor tijd invallen.

Crystal Palace - Newcastle United 5-1
Gezien de ranglijst zullen manager Alan Pardew en Yohan Cabaye met vertrouwen hebben uitgekeken naar het weerzien met ex-club Newcastle United. Crystal Palace kent als subtopper een uitstekend seizoen en maakte die status in eigen huis tegen The Magpies waar. Na de openingstreffer van Papiss Cissé, die op aangeven van Daryl Janmaat scoorde, nam de thuisploeg het heft in handen.

James McArthur en Yannick Bolasie maakten de achterstand vliegensvlug ongedaan, waarna Wilfried Zaha nog voor rust voor de 3-1 zorgde. De schade voor Newcastle, waar naast Janmaat ook Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum in de basis begonnen, liep na rust nog verder op door Bolasie. Het slotakkoord kwam op naam van McArthur.

AFC Bournemouth - Everton 3-3
Na een overtuigende 4-0 zege op hekkensluiter Aston Villa, kwam Everton deze speelronde wederom een laagvlieger tegen. De ploeg van manager Roberto Martinez leverde in de eerste helft geen half werk. Ramiro Funes Mori en Romelu Lukaku waren verantwoordelijk voor de 0-2 ruststand.  Eerstgenoemde kopte uit een corner raak, waarna Lukaku van zich liet spreken. De Belg ontving een pass van Gerard Deulofeu, hield een verdediger van zich af en schoot vervolgens van dichtbij raak in de korte hoek.

De geruststellende voorsprong leek niet meer in gevaar te komen, maar niets bleek minder waar in de slotfase. Adam Smith zorgde voor de aansluitingstreffer en Junior Stanislas deed er een schepje bovenop door drie minuten voor tijd voor de gelijkmaker te tekenen: 2-2. Dat bleek echter niet het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Ross Barkley dacht in de extra tijd de wedstrijd te beslissen door Everton wederom een voorsprong te bezorgen, maar Stanislas besliste anders. De Engelsman kopte in de absolute slotminuut de 3-3 binnen.

Aston Villa - Watford 2-3
Bournemouth houdt in de Premier League alleen Newcastle United en Aston Villa onder zich en de marge van vier punten tussen Bournemouth en hekkenlsluiter Villa werd in de veertiende speelronde door toedoen van Watford groter. Odion Ighalo is dit seizoen de absolute smaakmaker bij The Hornets en bevestigde die status zaterdagmiddag op Villa Park. De spits opende de score in de zeventiende minuut, waardoor de thuisploeg al snel in de achtervolging moest.

Micah Richards deed vlak voor rust iets terug namens de ploeg uit Birmingham, maar dat bleek direct een spaarzaam hoogtepunt voor Villa, dat met vijf punten troosteloos laatste staat in de competitie. Een eigen goal van Alan Hutton bezorgde Watford de voorsprong, waarna Troy Deeney vlak voor tijd toesloeg. Jordan Ayew bepaalde de eindstand vervolgens op 2-3. De zege kwam voor Watford, waar Nathan Aké een hele wedstrijd speelde en Steven Berghuis negentig minuten op de bank bleef, niet meer in gevaar. De promovendus moet het de volgende speelronde mogelijk wel zonder Heurelho Gomes doen. De voormalige PSV-doelman liep een op het eerste oog ernstige blessure op en moest zich laten vervangen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}