Van Aanholt heeft aanpassingsproblemen

Reacties

'Het is zwaar', pufte Patrick van Aanholt na het 1-1 gelijkspel tegen Manchester United. De linksback van Sunderland moet naar eigen zeggen nog wennen aan het niveau van de Premier League.

Van Aanholt heeft aanpassingsproblemen

Van Aanholt was tevreden met het gelijkspel tegen de ploeg waar Louis van Gaal aan het roer staat, maar was kritisch op zijn eigen optreden.

'We speelden niet slecht, maar kwamen op achterstand. En die tegengoal werd voorbereid via mijn kant', zei hij in gesprek met FOX Sports.

Aanvallen
In Engeland wordt er over Van Aanholt gezegd: aanvallend goed, verdedigend minder. 'Dat weet ik ook', onderstreept hij dat waardeoordeel. 'Aanvallend voetballen is mijn ding', aldus de tweevoudige Oranje-international, die tijdens de eerste speelronde al goed was voor een assist. 'Ik werk nog aan het verdedigende aspect. Maar dat komt wel in orde, zodra ik fit ben en ik elke week speel.'

'Het is ook zwaar', draaide hij er even later niet omheen. 'Natuurlijk moet ik nog wennen aan het spelpeil, na tweeënhalf jaar in de Eredivisie (als Chelsea-huurling bij Vitesse, red.). Ik heb ook nog maar twee wedstrijdjes gespeeld. Maar ik kom langzamerhand weer op mijn oude niveau.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.