Van Aanholt blij met 5-3-2: 'Dat past bij mij'

Reacties

De overschakeling van Oranje van 4-3-3 naar 5-3-2 kwam voor Patrick van Aanholt als geroepen. De vleugelverdediger voelt zich als een vis in het water als opstomende man op de linkerflank.

Van Aanholt blij met 5-3-2: 'Dat past bij mij'

'Het past bij mijn spel', zegt Van Aanholt tegen de NOS. 'Ik heb loopvermogen en veel drive naar voren.' Tegen Ecuador (1-1) kwam Van Aanholt in de rust in het veld, als vervanger van de enigszins tegenvallende Terence Kongolo.

Van Aanholt presteerde uitstekend, maar op een plek in de definitieve selectie rekent hij zeker nog niet. Laat staan op een basisplaats. 'Ik moet de bondscoach overtuigen mij mee te nemen. Daarna zie ik wel verder', gaat de Chelsea-huurling verder.

Eigenlijk had Van Aanholt erop gerekend de komende weken ergens op het strand door te brengen. 'Na de persconferentie van de bondscoach, waarin hij zei geen spelers uit de Eredivisie meer mee te nemen, had ik de hoop op het WK opgegeven. Ik heb een slechte periode gekend bij Vitesse en zelfs even op de bank gezeten, maar gelukkig heb ik mezelf op tijd herpakt.'

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.