Van Aanholt: 'Bij Vitesse beter in beeld bij bondscoach'

De Eredivisie staat op het punt van beginnen en Patrick van Aanholt heeft voor komend seizoen een duidelijk doel. De 22-jarige linksback van Vitesse wil bondscoach Louis van Gaal overtuigen.

Van Aanholt: 'Bij Vitesse beter in beeld bij bondscoach'

'Ik wil naar het WK', vertelt Van Aanholt in het AD. 'Daarom heb ik ook niet overwogen om bijvoorbeeld aan Engelse clubs verhuurd te worden. Bij Vitesse heb ik het de afgelopen anderhalf jaar goed naar mijn zin gehad en hier ben ik voor mijn gevoel beter in beeld bij de bondscoach.'

'Ik weet niet hoe ik er bij hem op sta. Het is wel duidelijk dat als je presteert, je bij deze bondscoach vaak wordt beloond met een kans. Daar wil ik voor gaan, want ik wil er in Brazilië met Oranje bij zijn', besluit de door Chelsea aan Vitesse verhuurde verdediger.

Als linksback in het Nederlands elftal heeft Van Aanholt concurrentie van Daley Blind (Ajax), Bruno Martins Indi, Miquel Nelom (beiden Feyenoord), Erik Pieters (Stoke City) en Jetro Willems (PSV). Ook Nick Viergever (AZ) gaf onlangs aan mogelijkheden te zien op die positie, terwijl daarnaast de voor Manchester United spelende Alexander Büttner (ex-Vitesse) wellicht nog in beeld komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen