Van Aanholt belandt na assist tegen Palace in het ziekenhuis

Reacties

Patrick van Aanholt heeft maandagavond een blessure opgelopen in het uitduel met Crystal Palace. Op het moment dat de linksback van Sunderland uitviel met een schouderkwetsuur had hij al wel een assist verzorgd. Uitgerekend zijn vervanger Wes Brown was met een eigen goal verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waarna Sunderland in de slotfase alsnog een zege afdwong: 1-3.

Van Aanholt belandt na assist tegen Palace in het ziekenhuis

Na ruim een half uur was de mee opgekomen Van Aanholt de aanleiding voor het openingsdoelpunt. Hij lepelde de bal vanaf links op het hoofd van Steven Fletcher, die de bal met een rake knik via een stuiter in de verre hoek deed belanden.

Vijf minuten na de glansrol voor Van Aanholt sloeg het noodlot toe. Terwijl hij een sliding maakte in een duel met Wilfried Zaha liep hij een schouderblessure op en moest de Nederlander vervangen worden door Brown. Nog tijdens de wedstrijd liet Sunderland weten dat Van Aanholt (op de foto in duel met Mile Jedinak, de Australiër die in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg) naar het ziekenhuis was vervoerd. De eerste diagnose was een schouder uit de kom, hetgeen zou betekenen dat hij mogelijk enkele weken uit de roulatie is.

Zonder Van Aanholt gaf Sunderland de voorsprong kort na de pauze weg. Brown was daar op wel heel schlemielige wijze verantwoordelijk voor. Doelman Costel Pantilimon had een fabelachtige redding in huis op een kopbal van Marouane Chamakh en zag de rebound voor de voeten van Frazier Campbell belanden. De aanvaller van de thuisploeg wilde de bal terugleggen op Chamakh, maar de toegestormde Brown liep de bal zeer ongelukkig in eigen doel: 1-1. Pantilimon liet zich uit ongeloof bij de paal door de knieën zakken.

Blijdschap
Des te groter was de blijdschap bij Sunderland toen Jordi Gómez zijn ploeg met een schuiver weer op voorsprong zette. Na het wegsturen van Jedinak werd het door Fletcher uit een goed uitgespeelde aanval ook nog 1-3.

Door de winst vindt Sunderland de aansluiting met de middenmoot, maar bevindt de ploeg van Gustavo Poyet zich nog wel in de onderste regionen. Palace ziet Sunderland passeren en is met negen punten zeventiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.