Valse start voor titelverdediger Jong Duitsland door twee gemiste penalty's

Jong Duitsland is donderdagavond niet goed begonnen aan het EK Onder-21. De titelverdediger kwam mede door twee gemiste penalty's niet voorbij Jong Israël.

Duitsland O21
1 - 1
Israël O21
Israël O21

Twee jaar geleden zegevierde Duitsland mede door een overwinning op Jong Oranje in de halve finale nog tijdens het jeugd-EK in Hongarije en Slovenië. Destijds begonnen de Duitse talenten het toernooi met een klinkende 3-0 zege op Jong Hongarije. Twee jaar ging het bij de start van het EK tegen Israël een stuk stroever.

Na drie minuten had Youssoufa Moukoko (foto, archiefbeeld) de score al kunnen openen, toen de bal op de stip ging vanwege een overtreding op Kevin Schade. De achttienjarige spits van Borussia Dortmund miste de penalty echter. Israëll toonde zich een stuk efficiënter en opende via Dor Turgeman na twintig minuten de score.

Duitsland trok de stand zes minuten later gelijk, toen Yann Aurel Bisseck raak kopte uit een vrije trap van Angelo Stiller. Vlak voor rust kwam Israël door de tweede gele kaart voor Eden Kartsev ook nog met tien man te staan, maar het hield stand. Moukoko miste een grote kans en tien minuten voor tijd was een penalty ook niet besteed aan Jessic Ngankwam.

Tsjechië O21
0 - 2
Engeland O21

Duitsland is er over drie dagen alles aan gelegen om dan wel te winnen van Tsjechië. Engeland gaf in dat opzicht het goede voorbeeld. Sinds 2009 was het niet meer gelukt om het openingsduel op het EK Onder-21 te winnen. Dit keer lukte dat wel, al duurde het wel tot de tweede helft voordat de zege tot stand kwam.

Voormalig PSV-aanvaller Noni Madueke was in de eerste helft al dicht bij de openingstreffer met een schot tegen de lat. Negen minuten na rust opende Jacob Ramsey (Aston Villa) alsnog de score na een combinatie met Anthony Gordon. In de extra tijd bracht Emile Smith Rowe (Arsenal) de zege in veilige haven.