Valenciennes zet Olympique Lyon te kijk

Het heeft er alle schijn van dat de hegemonie van Olympique Lyon ten einde is. De regerend kampioen ging verrassend ten onder bij Valenciennes.

Valenciennes-Olympique Lyon 2-0Na zeven titels op rij moet Olympique Lyon de eer waaschijnlijk gaan laten aan een andere club na zevende nederlaag van het seizoen. Johan Audel was verantwoordelijk voor de nieuwe teleurstelling voor de ploeg van Claude Puel. De aanvaller zette met twee treffers Valenciennes op een 2-0 voorsprong. l'OL beet zich in de tweede helft stuk op de defensie van Valenciennes. Cris botvierde zijn frustratie over de naderende nederlaag met een wilde tackle en kreeg twee minuten voor tijd een rode kaart. Met een overwinning op Toulouse kan koploper Olympique Marseille de voorsprong op Olympique Lyon vergroten tot tien punten. Lorient-Lille 3-1Ook Lille kan de stiekeme hoop op de Franse titel vergeten en moet zich richten op het bereiken van Europees voetbal. Ondanks een voorsprong via Yohan Cabaye ging de ploeg van trainer Rudi Garcia met lege handen naar huis. Michael Ciani tekende na ruim een uur voor de verdiende gelijkmaker van middenmoter Lorient, dat in de laatste vier minuten via Rafik Saïfi en Fabrice Abriel wegliep naar een 3-1 overwinning.