Valencia-coach Unai Emery slaat door in roulatiebeleid

PSV treft volgende week in de Europa League tegen Valencia de meest onnavolgbare ploeg van Spanje wat selectiepolitiek betreft. Unai Emery heeft in de Primera División naam gemaakt als hoofdtrainer die veelvuldig wisselt. Alleen lijkt hij een beetje te zijn doorgeslagen, nu de hoofdmacht in 2012 pas één competitiezege heeft kunnen noteren.

Valencia-coach Unai Emery slaat door in roulatiebeleid

Bij alle 24 tot dusverre gespeelde competitieduels trad Valencia aan in een minimaal op één plaats gewijzigde formatie. Met een 25-man tellende selectie tracht Emery zo veel mogelijk voetballers aan bod te laten komen. Alleen het komt ook geregeld voor dat de oefenmeester vaste koppels in de as uit elkaar haalt, iets dat de automatismen in een elftal allesbehalve vergroot.

Zo speelde het vaste centrale verdedigingsduo Adil Rami-Víctor Ruiz pas veertien keer samen. De vaste controlerende middenvelders, Tino Costa en David Albelda, stonden pas twee keer aan de aftrap en spits Roberto Soldado (foto) had in slechts de helft van alle competitieduels (twaalf) gezelschap van Jonas Gonçalves.

Daarnaast zijn er vraagtekens omtrent het gehussel onder de lat. Keeper Diego Alves verdrong in november zijn concurrent Vicente Guaita uit de basis. Begin februari heeft Emery de rollen opnieuw omgedraaid.

Valencia treedt zondag aan tegen Granada (uit) en wacht vervolgens donderdag a.s. de eerste van twee ontmoetingen met PSV. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's