Valencia wil niet in Cheryshev-val Real trappen

Reacties

Het is onduidelijk of Denis Cheryshev woensdagavond in actie komt bij de Copa del Rey-halve finale tussen Barcelona en Valencia, dat de Rus deze winter op huurbasis overnam van Real Madrid. Trainer Gary Neville is op zijn hoede na een enorme blunder van De Koninklijke.

Valencia wil niet in Cheryshev-val Real trappen

Real werd namelijk uit het Spaanse bekertoernooi gezet vanwege het opstellen van de toen niet speelgerechtigde aanvaller. De 25-jarige vleugelspits had een schorsing openstaan, maar kwam desondanks toch een helft in actie in het bekerduel met Cadiz. Het is de vraag of de Spaanse voetbalbond van mening is dat Cheryshev al voor Real is uitgekomen in het bekertoernooi, of dat hij nog voor Valencia kan spelen omdat zijn optreden tegen Cadiz onreglementair was.

'We wachten op de beslissing van de Spaanse voetbalbond en willen geen fouten maken. We moeten afwachten. Het is een lastige beslissing', zei de coach tegen AS. Een reporter vroeg of hij zijn geld op een uitkomst wilde zetten, omdat Engelsen nu eenmaal graag wedden, maar die vraag stelde Neville niet op prijs.

'Je generaliseert de hele bevolking van een land. Volgens jou houden alle Engelsen van bier en wedden. Ik houd van bier, maar geef niets om wedden.' Neville toonde zich wel positief over de daadkracht van Valencia op de transfermarkt. Guilherme Siqueira en Cheryshev kwamen Los Che versterken.  Eerder zei ik dat een transferperiode tijdens het seizoen overbodig is, maar je kunt natuurlijk wel zaken doen. Met deze twee spelers hebben we goede zaken gedaan.'

Waar Valencia sinds de aanstelling van Neville begin december in de competitie nog niet won, is de club in het bekertoernooi tot dusver succesvoller. In de kwartfinale werd afgerekend met Las Palmas. Nu is Barcelona de tegenstander. De heenwedstrijd wordt woensdagavond in Camp Nou gespeeld. De return staat op 10 februari op het programma.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.