Valencia verspeelt punten bij Real Betis

Valencia verspeelde twee punten in jacht op de titel in de Primera División. Bij Real Betis Sevilla kwam de koploper niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Die uitslag deed recht aan de verhoudingen in het veld. De verdiblancos waren zeker niet de mindere van de kampioen en weigerden zichzelf te verstoppen voor eigen publiek.

Valencia had nog wel de beste start. De bezoekers zetten Betis direct onder grote druk en dat leverde al na tien minuten een voorsprong op. Marco Di Vaio reageerde attent op een snelle ingooi en schoot vanaf de rand van de zestien laag en rechts van doelman Prats binnen: 1-0.

Betis kwam snel langszij. Ricardo Oliviera rukte op over de linkerflank en de voormalig Braziliaan van Valencia vond bij de tweede paal Edú, die de 1-1 binnentikte.

Na een leuke en kansrijke eerste helft, werden beide ploegen gaandeweg de tweede helft voorzichtiger, om in ieder geval het ene punt te pakken.