Valencia verslikt zich in laagvlieger en lijdt eerste nederlaag

Het dit seizoen zo goed presterende Valencia heeft zich lelijk vergist in laagvlieger Deportivo La Coruña. De Zuid-Spaanse ploeg verloor het uitduel bij de promovendus met 3-0.

Valencia bezet achter grootmachten Barcelona en Real Madrid de derde plaats, nog vóór landskampioen Atlético Madrid. Tegenstander Deportivo La Coruña had op zijn beurt alleen nog maar punten gepakt tegen mede-promovendus Eibar en middenmoter Rayo Vallecano.

Van de krachtsverschillen op papier was zondag in het Estadio Municipal de Riazor evenwel helemaal niets te merken. Dankzij een eigen goal van Valencia-verdediger José Gaya en een treffer van Lucas Pérez (foto) stond het halverwege al 2-0, daar kwam na rust nog een doelpunt van invaller José Verdu Toche bij.

Zodoende verloor de ploeg van trainer Nuno Espírito Santo pas voor het eerst dit seizoen. Bij de thuisploeg stond Haris Medunjanin, de in Nederland opgegroeide Bosniër die onder meer speelde voor AZ en Sparta Rotterdam, negentig minuten binnen de lijnen.