Valencia verrast Real en reanimeert Spaanse titelstrijd

Real Madrid heeft een dure nederlaag geleden bij Valencia (2-1). In de inhaalwedstrijd kwam De Koninklijke een vroege achterstand niet te boven, waardoor de titelstrijd in Spanje weer open ligt.

Simone Zaza had slechts vijf minuten nodig om Real Madrid op achterstand te zetten. De spits van Valencia mocht de bal aannemen in de zestien en schoot uit de draai feilloos raak. Het bracht Real Madrid van de leg, want nog geen vier minuten later viel ook de 2-0. In een snelle counter kwam de bal via Zaza en Nani voor de voeten van Fabian Orellana. De Chileense aanvaller twijfelde oog in oog met Keylor Navas geen moment en verschalkte de doelman in de korte hoek.

De snelle achterstand bracht bij Cristiano Ronaldo het beste naar boven. De Portugese wereldster leek erop gebrand om zijn eerste doelpunt sinds twee wedstrijden te maken, maar had moeite om de bal in het net te krijgen. Mede doordat Valencia ver terugzakte waren de mogelijkheden voor Real beperkt. Via James Rodríguez kreeg de ploeg wel een grote kans, maar zijn schot werd voor de doellijn werd gestopt. Twee minuten voor rust was het dan toch Ronaldo die doel trof. Na een voorzet van Marcelo vanaf de linkerkant hing de aanvaller lang in de lucht om de bal feilloos binnen te koppen.

Na rust was het eenrichtingsverkeer in Estadio Mestalla. Valencia kon aanvallend weinig meer uithalen, terwijl Madrid met man en macht aanviel. Toch bleven grote uitgespeelde kansen uit voor de ploeg van Zinedine Zidane. De 2-1 stand bleef op het scorebord staan, waardoor Real Madrid dure punten laat liggen. De hoofdstedelingen leken op titelkoers te liggen, maar hebben nu nog maar één punt meer dan Barcelona en drie punten meer dan Sevilla. Die ploegen hebben wel een duel meer gespeeld. Valencia klimt door de zege naar de veertiende plaats.