Valencia verliest van hekkensluiter; Falcao held Atletico

Valencia moet zich nog in spannen om de derde plek vast te houden in de Primera División na verlies tegen hekkensluiter Real Zaragoza. Namens Atlético Madrid was Radamel Falcao (foto) weer belangrijk. Levante blijf het erg goed doen.

Valencia - Real Zaragoza 1-2Hekkensluiter Real Zaragoza leek na 21 minuten al kansloos voor een fatsoenlijk resultaat. De ploeg keek tegen een 1-0 achterstand (doelpunt van Pablo Hernández) aan en stond met tien man op het veld na rood voor verdediger Pablo Álvarez.

Op het half uur kwam de ploeg echter op gelijke hoogte via een strafschop van Apoño. De aanvallende middenvelder kroonde zich een kwartier voor tijd ook nog tot matchwinner. De slotfase werd nog zeer spannend nadat Franco Zuculini rood kreeg en Zaragoza de laatste minuten met negen man moest spelen.

Om zich te handhaven moet Zaragoza nog een goede eindspurt inzetten in de competitie. Valencia blijft derde maar ziet achtervolger Levante tot op drie punten naderen.

Real Sociedad - Levante 1-3Levante blijft het uitstekend doen in de Primera División en won het uitduel met Real Sociedad. Dit ondanks een vroege achterstand (vierde minuut) door Sociedad-spits Carlos Vela. José Javier Barkero zorgde echter al snel voor de gelijkmaker. Treffers van Arouna Koné, kort voor rust, en Xavi Torres, vlak voor tijd, stelden de zege voor Levante veilig.

Atlético Madrid - Athletic de Bilbao 2-1Radamel Falcao was de grote man voor de thuisploeg. De Colombiaanse aanvaller besliste met twee treffers het duel met Athletic de Bilbao. In een duel dat in hoog tempo werd afgewerkt kregen de bezoekers ook voldoende kansen maar waren niet in staat om Falcao, die na rust zijn goals produceerde, een halt toe te roepen.

De aansluiting viel pas in de blessuretijd via Javi Martínez. Het was toen echter al te laat om nog een remise af te dwingen. Atlético Madrid blijft door de winst meedoen om plaats vier - die recht geeft op het spelen van voorronden Champions League -, Athletic de Bilbao zakt echter weg in de middenmoot.

Overige duels:Sporting Gijón - Real Mallorca 2-3 Foto: VI Images