Valencia verliest punten op bezoek bij Racing Santander

Racing Santander en Valencia hebben maandagavond de punten gedeeld: 1-1. De bezoekers (Valencia) kwamen pas in de slotfase langszij en zagen tevens David Navarro een opmerkelijke rode kaart krijgen. De Spanjaard kreeg tijdens het kaartenfestival als wisselspeler in de 54ste minuut twee keer een gele kaart.

Ariel Nahuelpan zorgde na 33 minuten voor de openingstreffer. Hij kopte de bal over de uitstormende Vicente Guaita heen: 1-0. De treffer was pas de zestiende van het seizoen voor Racing.

Navarro kon Valencia niet meer helpen bij de zoektocht naar de gelijkmaker. Hij kreeg, voor het eerst onder toeziend oog van de Indiase Racing-eigenaar, in in de 54ste minuut twee keer geel en kon zodoende niet invallen.

Met Hedwiges Maduro (foto) als basisspeler – de Nederlander was in de slotfase aanvoerder – kwamen de bezoekers na 79 minuten op gelijke hoogte. De manier waarop was zeer fraai. Na een corner kwam de bal terecht bij Tino Costa. Zijn schitterende afstandsknal verdween in de linkerbovenhoek: 1-1.

De tumultueuze slotfase was goed voor de nodige kaarten. Ricardo Costa kreeg namens Valencia in een tijdbestek van zes minuten twee keer geel en mocht eveneens inrukken.

In de slotfase viel de laatste rode kaart. Medhí Lacen kreeg een gele kaart, maar mocht voor aanmerkingen op de leiding direct daarna met een directe rode kaart als derde speler de kleedkamer opzoeken. In totaal deelde de arbiter van dienst zes gele kaarten uit, twee keer een rode kaart na twee gele kaarten en één keer direct rood.