Valencia verliest gaandeweg zijn 'Spaanse gezicht'

Valencia maakte door de jaren heen naam met een frivool spelend elftal, dat bestond uit veel gerenommeerde Spaanse voetballers. De exodus, waarbij gaandeweg alle sterren afscheid namen, is niet zonder gevolg.

Valencia verliest gaandeweg zijn 'Spaanse gezicht'

Na het recente vertrek van Juan Mata (foto) naar Chelsea is Valencia met geen enkele international vertegenwoordigd in de Spaanse nationale ploeg, die afgelopen vrijdag oefende tegen Chili (3-2 winst na een 0-2 achterstand) en dinsdag het EK-kwalificatieduel met Liechtenstein afwerkt. Het is de tweede keer in de laatste negentien seizoenen dat de bondscoach afziet van spelers van Valencia.

De eerste keer was in augustus vorig jaar, nadat David Villa (Barcelona), David Silva (Manchester City) en Carlos Marchena (Villarreal) bij Valencia waren vertrokken. De transfers van de vier genoemde topspelers leverde de noodlijdende club de laatste twaalf maanden 102 miljoen euro op. Met Dani Parejo en Real Madrid-huurling Sergio Canales beschikt de zesvoudige kampioen wél over twee internationals in het team Onder-21.

Mogelijk krijgt spits Roberto Soldado, vorige week zaterdag goed voor drie goals tegen Racing Santander (4-3), binnenkort een nieuwe kans in de Spaanse A-ploeg. In het seizoen 2006/07 maakte de aanvaller namens Osasuna (destijds verhuurd door Real Madrid) twee keer zijn opwachting. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's