Valencia ten koste van Sevilla naar kwartfinale beker

Valencia heeft zich ondanks een nederlaag tegen Sevilla (2-1) geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey. Het verlies was door de 1-0 overwinning uit de heenwedstrijd genoeg voor een plaats bij de laatste acht.

Los Ches, waar de geblesseerde Hedwiges Maduro overigens nog ontbrak, kwam halverwege de tweede helft via Roberto Soldado op voorsprong. Even later trok Ivan Rákitic de stand gelijk. In de blessuretijd ging de winst nog wel naar Sevilla door een ongelukkig eigen doelpunt van Victor Ruiz.

In de kwartfinale treft de ploeg van trainer Unai Éméry Levante, dat eerder tweedeklasser Alcarcón uitschakelde. De kwartfinales staan gepland voor 18/19 en 25/26 januari. Foto: VI Images