Valencia stevig op derde plaats na simpele zege

Valencia heeft de eerste Primera División-overwinning in 2012 binnen. Na drie gelijke spelen op rij werd van Sporting Gijón met 4-0 gewonnen.

Valencia stevig op derde plaats na simpele zege

Door een prachtig doelpunt van Sofiane Feghouli (foto) kwam Valencia op voorsprong. Op aangeven van Jérémy Mathieu schoot Feghouli de bal feilloos binnen: 1-0. Sporting hield zich knap staande en slaagde er lange tijd in om niet nog meer treffers te incasseren.

De laagvlieger leek zich er echter bij neer te leggen dat een stunt in Valencia niet mogelijk was. De verdubbeling van de score was dan ook dichterbij dan een gelijkmaker van Gijón. De 2-0 viel twintig minuten voor tijd toen Alberto Botía zijn eigen doelman passeerde.

In de slotfase geloofde Gijón er niet meer in. Valencia mocht de score verder opvoeren. Jonas maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte door twee keer te scoren. Met name bij het laatste doelpunt was duidelijk dat de defensie van de bezoekers weinig tegenstand meer bood.

Valencia staat op de derde plaats met een voorsprong van acht punten op nummer vier Levante, maar ook met een achterstand van acht punten op nummer twee Barcelona. Gijón staat negentiende met vier punten voorsprong op hekkensluiter Real Zaragoza. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's