Valencia rondt transfer Rodrigo af voor recordbedrag

Reacties

Valencia heeft de optie tot koop in de huurovereenkomst van Rodrigo gelicht. Het kost de nummer vier van Spanje het recordbedrag van dertig miljoen euro om de 24-jarige aanvaller definitief in te lijven. De enkelvoudige Spaanse international was al gehuurd van Benfica en tekent voor vier jaar.

Valencia rondt transfer Rodrigo af voor recordbedrag

Officieel neemt Valencia Rodrigo over van de Portugese topclub, maar die had de in Rio de Janeiro geboren linkspoot in januari 2014 al voor dertig miljoen verkocht aan Meriton Capital Limited, de investeringsmaatschappij van Valencia-eigenaar Peter Lim en zaakwaarnemer Jorge Mendes. De recordtransfer van Rodrigo betreft daarom niet meer dan een formaliteit.

Valencia moest echter wachten met het definitief aantrekken van Rodrigo totdat de overname door de steenrijke Singaporees voltooid was. Nu dat is gebeurd verbreken Los Che het clubrecord, dat sinds 2006 op 25 miljoen stond. Destijds kwam Joaquín over van Real Betis. De begin dit jaar eveneens van Benfica overgenomen Enzo Pérez was al even duur.

Rodrigo, afgelopen seizoen goed voor vier goals in 32 wedstrijden, is na de Argentijnse middenvelder en de Portugezen André Gomes en João Cancelo de vierde speler die Valencia in korte tijd middels dezelfde constructie overneemt van Benfica. In totaal kost het viertal de voormalige kampioen van Spanje circa 85 miljoen euro. Bovendien kwam het Braziliaanse talent Rodrigo Caio voor 12,5 miljoen over van São Paulo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.