Valencia overleeft in Bremen dankzij duo Silva en Villa

Valencia heeft zich ten koste van Werder Bremen geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. De knotsgekke wedstrijd in het Weserstadion eindigde in 4-4. In Spanje was het eerder 1-1 geworden.

Uitblinker aan de zijde van Valencia was David Silva. De kleine spelmaker was betrokken bij de eerste drie goals van de gasten. In de derde minuut verzond Silva een steekpass op David Villa (foto) die al meteen voor 0-1 zorgde. Na een kwartier spelen was het al 0-2 toen Silva ploeggenoot Juan Mata in staat stelde te scoren. Thomas Schaaf, coach van Werder Bremen, greep kort daarop in. Tim Borowski moest in de twintigste minuut al plaatsmaken voor Hugo Almeida.

Die wissel sorteerde direct effect, want ook de defensie van Valencia, met Hedwiges Maduro, toonde zich niet waterdicht. Kort na zijn invalbeurt tikte Almeida van dichtbij de 1-2 binnen. Het duo Silva en Villa sloeg op slag van rust echter weer toe. Met zijn tweede goal zorgde Villa voor 1-3. Aangezien Werder in de tweede helft drie keer moest scoren, leek Valencia op rozen te zitten.

Toch moesten de Spanjaarden nog vol aan de bak. Torsten Frings benutte een door scheidsrechter Kevin Blom toegekende strafschop en Marko Marin passeerde doelman César Sánchez met een van richting veranderd schot: 3-3. Op het moment dat Werder aandrong voor de winnende treffer, viel er een doelpunt aan de andere kant. Na een counter van Valencia was Villa weer eens weg en de topschutter knalde zijn derde treffer van de avond binnen: 3-4.

Daarmee was de koek nog niet op. Claudio Pizarro maakte er in de 84ste minuut 4-4 van Valencia beleefde nog enkele angstige minuten. De Spanjaarden overleefden echter in de slotfase en plaatsten zich voor de laatste acht.