Valencia moet diep gaan om tiental Granada te verslaan

Valencia heeft de eerste wedstrijd van 2013 met grote moeite gewonnen. Op bezoek bij Granada speelde het bijna een uur met een man meer; de winnende treffer viel laat (1-2).

In het Nuevo Los Cármenes werd even voor het eerste fluitsignaal een minuut stilte gehouden voor Ladislao Mazurkiewicz. De oud-doelman van Uruguay speelde vroeger voor Granada en overleed eerder deze week op 67-jarige leeftijd. In de beginfase van de wedstrijd gebeurde er niet veel, al eisten Granada-speler Mikel Rico maar vooral scheidsrechter Alberto Mallenco negatieve hoofdrollen op.

Rico kreeg na een kwartier geel na een tackle op Roberto Soldado. In de 34ste minuut kreeg de middenvelder van Granada de bal vervolgens tegen zijn arm. Rico kon daar niet veel aan doen; hij hield zijn arm tegen zijn lichaam aan. Mallenco was echter streng en gaf hem zijn tweede gele kaart, waardoor Granada bijna een uur lang met een man minder speelde.

Toch kwam Granada vlak na rust op voorsprong dankzij Brayan Angulo. Valencia-middenvelder Jonas bracht zijn ploeg vervolgens even later weer op gelijke hoogte. Valencia bleef aandringen en kreeg in de slotfase uiteindelijk wat het verdiende. Op aangeven van Soldado schoot Pablo Piatti de beslissende 1-2 binnen.

Valencia maakt daarmee een flinke sprong in de stand en staat nu zesde in de Primera División. Wel moet de concurrentie in de middenmoot nog in actie komen. Granada is vijftiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.