Valencia met tien pijnigt Barça met elf

De ellende voor Barcelona is nog lang niet voorbij. In Camp Nou kreeg de ploeg van coach Louis van Gaal een keihard pak slaag van Valencia (4-2). Na rust liepen de gasten ondanks een numerieke minderheid uit naar een ruime overwinning.

Het eerste half uur en de laatste tien minuten van de wedstrijd waren kenmerkend voor de krachtsverhoudingen. In de beginfase liep Valencia over het machteloze Barcelona heen en in de slotfase troefden de tien van Valencia de elf van Barcelona opnieuw pijnlijk af.

Na een half uur leidde Valencia al met 2-0. Eerst profiteerde Pablo Aimar van een blunder van Fabio Rochemback en even later zorgde de Noorse reus John Carew al koppend simpel voor 0-2. De druk die de gasten uitoefenden, bleek teveel voor de Catalanen.

Pas na de 2-0 achterstand schrok Barcelona wakker. Thiago Motta verkleinde de marge. De Braziliaan mocht op het doel af, kapte zijn man uit en schoot raak. Niet veel later kreeg Valencia-doelman Santiago Cañizares rood omdat hij de doorgebroken Patrick Kluivert stuitte.

Met elf tegen tien leek Barcelona na rust alsnog orde op zaken te stellen. In die missie slaagde blaugrana echter niet. Valencia trok zich ver terug en hield de ruimtes klein. En de onvermijdelijke kansen die Barcelona toch kreeg, gingen er niet in.

De eerste keer dat Valencia in de buurt van het Barcelona-doel kwam, was het wel gelijk raak. Carew schudde in de 84ste minuut Carles Puyol op kracht af en Fabio Aurélio zette drie verdedigers en doelman Victor Bonano op het verkeerde been; 1-3.

Vijf minuten later counterde Valencia naar 1-4. Met drie aanvallers tegen twee verdedigers stormde Valencia op het Catalaanse doel af. Rufete rondde de perfecte uitval af. De 2-4 van Kluivert, op aangeven van de ongrijpbare Overmars, deed er niet meer toe. Barça moest de zoveelste vernedering van het seizoen slikken.