Valencia loopt averij op in tumultueuze slotminuten

Valencia heeft zondag in de ultieme slotfase averij opgelopen bij Racing Santander. Aangezien nummer vier Levante ook niet won, had de remise geen gevolgen voor Los Che wat betreft de stand in Spanje.

Racing Santander – Valencia 2-2Binnen twee minuten zette Adrián González de thuisploeg op voorsprong. Racing bereikte met die voorsprong de rust. Na ruim een uur zorgde spits Aritz Adúriz (foto) voor het hernieuwde evenwicht. Daar bleef het niet bij, Adúriz vergrootte zijn persoonlijke feestje door even later nog een goal voor zijn rekening te nemen.

Valencia leek op een zege af te stevenen, maar verloor in de slotfase nog twee punten. Bernardo was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, waarna Ricardo Costa (Valencia) en Pedro Munitis (Racing) nog van het veld werden gestuurd met een rode kaart.

Valencia komt door de remise tot negen punten van nummer twee Barcelona en heeft al zestien punten minder dan koploper Real Madrid. Racing bungelt onderaan de middenmoot.

Levante – Getafe 1-2De thuisploeg liet na de druk op Valencia op te voeren. Levante verkeek zich op het bezoekende Getafe, dat door treffers van Daniel Guïza en Diego Castro op een voorsprong kwam. De benutte strafschop van Rubén Suárez kwam pas in de slotminuut en was te laat om de spanning nog echt terug te brengen. Levante heeft na zondag zeven punten minder dan Valencia. Getafe is zevende.

Real Sociedad – Sporting Gijón 5-1Een feestje in Baskenland bij Sociedad door treffers van David Zurutuza (2), Gorka Elustondo, Mikel Aranburu en Antoine Griezmann. Door de ruime zege is de thuisploeg twaalfde. Bij Sporting heerst allesbehalve een jubelstemming . De ploeg is voorlaatste en heeft maar zes punten meer dan hekkensluiter Real Zaragoza.

Overige uitslagReal Betis Sevilla - Granada 1-2 Foto: VI Images