Valencia klopt Celta en klimt naar vierde plek

Valencia-Celta de Vigo 2-0Valencia boekte de derde overwinning in de laatste vier duels. In Mestalla klopte het Celta de Vigo, de nummer drie van de Primera División. Valencia klom naar de vierde plaats, met een punt minder dan Celta.

De doelpunten vielen na rust. Met Pablo Aimar in de ploeg was Valencia veel creatiever dan voor de pauze. David Villa zorgde voor de openingstreffer. De clubtopscorer met acht goals speelde zich vrij en schoot knap raak. Niet veel later kopte Fabio Aurelio hard in uit een vrije trap van Vicente.

Bij Celta viel Daniël de Ridder tien minuten na rust in. De ex-Ajacied was met twee schoten en een voorzet af en toe dreigend. Patrick Kluivert moest genoegen nemen met een invalbeurt in de 82ste minuut. De spits van Valencia slaagde er niet in zich in de kijker te spelen.

Real Mallorca-Athletic de Bilbao 0-1
Athletic heeft na de overwinning op de eerste speeldag lang moeten wachten, maar boekte twaalf ronden later eindelijk weer eens een zege. Op Mallorca bleek een rake directe vrije trap van Luis Prieto in de 57ste minuut voldoende voor de welkome drie punten.

Na de 0-1 koos Bilbao-coach Javier Clemente er voor om alles en iedereen terug in de defensie te halen. Met hangen en wurgen en met dank aan de paal en het matige afronden van Mallorca, bleven de Basken overeind. Bilbao is nu op gelijke hoogte gekomen met nummer voorlaatst Real Betis Sevilla, dat nog wel een duel tegoed heeft.