Valencia klopt Atlético Madrid in boeiend duel

Valencia heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het klopte in eigen huis Atlético Madrid met 1-0 in een duel dat langzaam op gang kwam, maar een zeer spannende en enerverende slotfase kende.

Zowel Valencia als Atlético Madrid hadden enkele vedetten zien vertrekken en hadden zich behoorlijk geroerd op de transfermarkt om de selecties weer op orde te krijgen. Het zorgde ervoor dat, zeker de eerste helft de teams erg onwennig speelden.

Zeven minuten na de hervatting ging de wedstrijd dan ook pas open. Rechtsback Miguel, die van de bezoekers bijzonder veel vrijheid kreeg, kon vrij voorzetten en vond spits Roberto Soldado die knap binnen kopte, buiten het bereik van de Belgische goalie Thibaut Courtois. Het zorgde ervoor dat het restant van het duel bijzonder vermakelijk werd.

Valencia loerde op de counter en Atlético ging, met name onder impuls van invaller Diego, hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Beide teams kregen diverse kansen maar bij de ene treffer van Soldado bleef het. Foto: VI Images