Valencia in slotfase naar zege tegen Athletic de Bilbao

Valencia is door het oog van de naald gekropen. Het uitduel met Athletic de Bilbao werd in de laatste vijf minuten gewonnen, doordat de ploeg een 1-2 achterstand omboog in een 3-2 zege.

Twintig minuten had Bilbao nodig om op voorsprong te komen. Uitgerekend Aritz Adúriz, die afgelopen zomer overkwam van Valencia, liet de openingstreffer aantekenen. Via een benutte strafschop van Roberto Soldado stond het vijf minuten later alweer 1-1.

Ook de 1-1 tussenstand bleef niet lang op het scorebord staan. Opnieuw Adúriz kwelde zijn voormalig werkgever door Bilbao op een 1-2 voorsprong te zetten.

De bezoekers hielden de voorsprong lang vol, maar kregen het na de rode kaart van Ander Herrera (67ste minuut) zwaar. Tot de 88ste minuut hielden de Basken het vol. Tino Costa trok de stand gelijk, invaller Nelson Valdez (foto) sleepte de overwinning in de blessuretijd uit het vuur met een trefzekere kopbal.

De derde competitieoverwinning zet Valencia op de achtste plaats. Bilbao blijft op de teleurstellende zestiende positie staan. Foto: VI Images