Valencia dient Atlético eerste seizoensnederlaag toe

Atlético Madrid heeft in en tegen Valencia de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Door onder meer een fabelachtige treffer van Roberto Soldado moest Atlético afstand doen van de gedeelde koppositie in de Primera División.

Behalve voor Atlético was het voor zijn superspits Radamel Falcao een avond die in mineur eindigde. Voor de Colombiaan was het de eerste keer na zeven voor hem opeenvolgende duels dat hij het net niet wist te vinden. Doordat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ook niet scoorden, loopt hij geen achterstand op op de topscorerslijst. Falcao speelde het grootste deel van de wedstrijd met een tulband, nadat de noppen van Soldado zijn hoofd hadden geraakt.

Valencia-trainer Mauricio Pellegrino mocht enkele minuten voor rust de tribune opzoeken, nadat hij te fel protesteerde tegen een vermeende elleboogstoot van wederom Falcao.

Pellegrino zat juist op rozen met zijn ploeg. Na twintig minuten opende Roberto Soldado namelijk op fenomenale wijze de score. Centrale verdediger Adil Rami bracht de spits met een lange pass in stelling, die de bal over Thibaut Courtouis heen het doel in volleerde. In de slotseconden werd het zelfs nog 2-0, door Nelson Valdez, die met een slimme schijnbeweging Courtois kansloos liet.

Voor Valencia is het pas de vierde overwinning van het seizoen. Ze stijgen daardoor naar de zevende plaats. Atlético staat nu drie punten achter op Barcelona, dat wel wist te winnen van Celta de Vigo (3-1). Real Madrid, dat 4-0 won van Real Zaragoza, is nu tot vijf punten van zijn stadsgenoot genaderd. Foto: VI Images