Valencia brengt PSV eerste oefennederlaag toe

PSV heeft het trainingskamp in Oostenrijk, in elk geval qua resultaat, in mineur afgesloten. In Wolfsberg verloren de Eindhovenaren met 2-0 van Valencia.

Meest opvallende naam in het team van trainer Fred Rutten was Orlando Engelaar, die de zieke Wilfred Bouma in de verdediging verving. In de spits verkoos Rutten, zoals verwacht, Jeremain Lens boven Genero Zeefuik.

Waar de Spanjaarden voor rust via aanvoerder Roberto Soldado gevaar stichtten, was Ola Toivonen voor PSV het dichtst bij een treffer. Zijn vrije trap ging echter ongeveer een meter naast. Na rust speelden beide teams meer voor de winst. Bij PSV was vooral Georginio Wijnaldum enkele malen dicht bij een treffer. Het ontbrak de aankoop echter aan precisie.

Valencia, dat in de rust het hele team wisselde, scoorde wel. Piatti verzilverde een snelle uitbraak: 1-0. Tien minuten voor tijd kopte Aritz Adúriz de 2-0 achter invaller Khalid Sinouh. Op dat moment had Rutten het grootste deel van zijn basisteam al vervangen.

Door de nederlaag sluit PSV de Kärnten Cup af met één punt. Zaterdag werd tegen Bursaspor met 1-1 gelijkgespeeld. Woensdag trainen de Eindhovenaren nog één keer, waarna de ploeg 's avonds terugreist naar Nederland. Foto: VI Images