Valdés heeft geen rancune: 'Ik moet Van Gaal dankbaar zijn'

Reacties

Víctor Valdés weigert om na zijn vertrek bij Manchester United na te trappen richting Louis van Gaal. De Nederlandse coach zette de doelman de laatste maanden op een zijspoor in Engeland.

Valdés heeft geen rancune: 'Ik moet Van Gaal dankbaar zijn'

Volgens Van Gaal weigerde Valdés mee te spelen in een wedstrijd van de reserves van Manchester United. De doelman bestrijdt dit, maar zat door de opvatting van de woedende Van Gaal geen enkele keer op de bank in de Premier League dit seizoen. Eind januari verraste hij vriend en vijand door op huurbasis naar Standard Luik te verkassen.

'Ik heb geen enkel probleem met Van Gaal. Hij heeft mij ontdekt toen ik pas twintig jaar oud was en hij was de enige coach die op dat moment tegen mij zei: "Ik wil jou in het eerste elftal hebben." Na mijn kruisbandblessure was Van Gaal ook de eerste die mij benaderde om naar United te komen. Ik moet hem dankbaar zijn en mag dat nooit vergeten. Hij heeft mij mijn eerste wedstrijd gegeven na mijn blessure', aldus de 34-jarige Valdés, die jarenlang de eerste keeper van Barcelona was.

Dat Valdés zijn ego opzij zette om in de Belgische competitie te gaan spelen, vindt de Spanjaard niet meer dan logisch. 'Het is heel simpel. Ik had twee opties: in Manchester blijven en niet spelen of bij Standard tekenen, weer genieten van het voetbal en de fans en mezelf weer voetballer voelen. Ik heb voor die tweede optie gekozen', besluit de doelman tegenover Marca.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.