Valcke per direct voor twaalf jaar geschorst

Reacties

De ethische commissie van de FIFA heeft Jérôme Valcke voor twaalf jaar geschorst. De voormalig secretaris-generaal wordt onder meer verweten op FIFA-kosten snoepreisjes te hebben gemaakt.

Valcke per direct voor twaalf jaar geschorst

Onderzoek heeft uitgewezen dat Valcke zich op diverse manieren schuldig heeft gemaakt aan laakbaar gedrag, dat niet door de beugel kan. In het bijzonder heeft hij de afspraken geschonden over het reizen onder FIFA-vlag, ongeoorloofd gehandeld bij de verkoop van tv-rechten en bewijzen vernietigd.

Zo heeft Valcke niets gedaan om te voorkomen dat een marketingbedrijf ongeoorloofd voordeel putte uit de verkoop van tickets voor WK-wedstrijden. Bovendien heeft hij andere personen aangemoedigd om de reglementen te overtreden. Bovendien heeft Valcke op kosten van de FIFA-tripjes gemaakt met enkel het doel bezienswaardigheden te bezoeken.

Op 13 januari werd Valcke al ontslagen door de FIFA naar aanleiding van de aantijgingen aan zijn adres. De Fransman was sinds 2003 werkzaam voor de wereldvoetbalbond om in 2007 door Sepp Blatter te worden benoemd tot secretaris-generaal.

Valcke heeft via zijn advocaat al laten nog kans te zien om zijn naam te zuiveren. 'De ethische commissie van de FIFA heeft al getoond niet onafhankelijk en objectief te zijn. De commissie is niet te vertrouwen. Jérôme Valcke heeft er vertrouwen in dat als alle feiten op tafel komen, duidelijk wordt dat hij niets verkeerd gedaan heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.