Valcke mogelijk serieuze tegenkandidaat voor Platini

Reacties

De BBC meldt dat Jérôme Valcke overweegt zich kandidaat te stellen als FIFA-voorzitter. Sinds 2007 is hij als secretaris-generaal de rechterhand van de huidige president Sepp Blatter.

Valcke mogelijk serieuze tegenkandidaat voor Platini

Valcke zou verschillende FIFA-officials en confederaties benaderd hebben om te onderzoeken of er draagvlak is voor zijn kandidatuur. De BBC schrijft dat meerdere mensen hem een negatief advies hebben gegeven.

Dat heeft alles te maken met het feit dat Valcke de afgelopen maanden behoorlijk in opspraak kwam. De secretaris-generaal zou volgens The New York Times namelijk tien miljoen euro smeergeld hebben overgemaakt in het kader van de toewijzing van het WK 2010 aan Zuid-Afrika, maar zegt onschuldig te zijn. De FIFA verklaarde dat niet Valcke maar de in 2014 overleden Julio Grondona het smeergeld zou hebben overgemaakt.

UEFA-voorzitter Platini is op dit moment de belangrijkste kandidaat om Blatter op te volgen als FIFA-president, maar zijn landgenoot Valcke kan een geduchte uitdager zijn. Er wordt op 26 februari een nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond verkozen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.