Valcke: 'Misschien is niet alles op tijd klaar voor het WK'

Reacties

Het WK begint al over ruim twee maanden, maar bij de FIFA maakt men zich grote zorgen over de gereedheid van stadions en infrastructuur in Brazilië. Het is niet ondenkbaar dat bepaalde bouwwerken niet op tijd klaar zijn voor het toernooi, erkent Jerôme Valcke, secretaris generaal van de wereldvoetbalbond. Uitstel is echter geen optie.

Valcke: 'Misschien is niet alles op tijd klaar voor het WK'

'Om een lang verhaal kort te maken: we zijn er nog niet klaar voor. Bij twee stadions is er nog bijzonder veel werk dat gedaan moet worden', stelt Valcke, verwijzend naar de bouw in Porto Alegre en São Paulo. Oranje speelt in beide stadions een groepswedstrijd.

Vooral de zorgen rondom dat laatste stadion zijn groot, want in São Paulo moet op 12 juni het openingsduel Brazilië-Mexico worden afgewerkt. De bouw in São Paulo werd vorige week stilgelegd vanwege het overlijden van een bouwvakker. De burgemeester van Porto Alegre dreigde zijn stad vorige week terug te trekken als speelstad, als er niet meer geld zou worden vrijgemaakt voor de bouw van het stadion en infrastructuur. Dat geld kwam er, maar de bouw liep aanzienlijke vertraging op door het dreigement.

'De openingswedstrijd uitstellen is absoluut geen optie. We hebben een strak wedstrijdschema en daar gaan we ons aan houden', gaat Valcke verder in gesprek met de BBC. 'Het zou kunnen gebeuren dat bepaalde zaken niet helemaal gereed zijn zodra het WK begint. Het belangrijkste is dat alle selecties kunnen trainen, dat de wedstrijden wereldwijd worden uitgezonden en dat de stadions in goede staat zijn.'

Nederland speelt op het WK tegen Spanje (13 juni, Salvador), Australië (18 juni, Porto Alegre) en Chili (23 juni, São Paulo).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.