Vakantie-blessure verpest voorbereiding Dante

Reacties

De Braziliaan Dante heeft een blessure overgehouden aan zijn vakantie. Dat kost de verdediger waarschijnlijk zijn basisplek bij Bayern München.

Vakantie-blessure verpest voorbereiding Dante

Dante (31) wil zich graag revancheren voor een teleurstellend seizoen, waarin hij meer dan hem lief was genoegen moest nemen met een plaats op de bank. De Braziliaan heeft naar verluidt ook te horen gekregen naar een andere club te mogen uitkijken.

Hij wil echter voor zijn kans gaan bij Bayern. Maar bij zijn terugkeer in München bleek dat Dante voorlopig buitenspel staat. 'Hij heeft tijdens zijn vakantie veel getraind en ook een beetje voetbal gespeeld', zei technisch directeur Matthias Sammer. In dat laatste schuilde een probleem, want tijdens een wedstrijd voetvolleyen liep hij een spierblessure op.

Dante kan pas volgende week de training hervatten. Dat is een streep door de rekening van de Braziliaan. Hij ziet namelijk ook een kans trainer Josep Guardiola te overtuigen aan zijn neus voorbijgaan. Zondag tegen FC Augsburg is hij niet van de partij, waar hij door de absentie van Jérôme Boateng, Mehdi Benatia en Holger Badstuber een basisplaats had gehad in het oefenduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.