Vágner Mancini moet Chapecoense 'uit de as doen herrijzen'

Reacties

Chapecoense heeft in Vágner Mancini een nieuwe trainer gevonden. De vijftigjarige Braziliaan is de opvolger van Caio Júnior, die een van de slachtoffers was van de vliegramp in Colombia.

Vágner Mancini moet Chapecoense 'uit de as doen herrijzen'

'Het is voor hem een eer om bij ons te werken en de club uit de as te doen herrijzen', zei Plínio David De Nês Filho, voorzitter van de raad van commissarissen van Chapecoense, in Braziliaanse media over de komst van Vágner Mancini.

Vágner Mancini heeft de nodige ervaring als trainer in Brazilië, waar hij de laatste jaren actief was bij Atlético Paranaense, Botafogo en Vitória. Hij krijgt bij Chapecoense niet te maken met de grote namen als Ronaldinho, Juan Román Riquelme en Eidur Gudjohnsen.

Die spelers hadden aangeboden Chapecoense uit de brand te helpen. 'Maar we sluiten uit dat we gearriveerde of beroemde spelers gaan halen, omdat dergelijke spelers niet passen bij ons profiel', aldus vice-president Ivan Tozzo. 'We zullen waarschijnlijk gaan voor jonge profs uit de tweede divisie of spelers die buiten de boot vallen bij clubs uit de Série A.'

Bekijk hier al onze video's