Vagner Love bezorgt Feyenoord tweede nederlaag

Feyenoord verspeelde kort voor rust een uitstekende uitgangspositie door een blunder van Giovanni van Bronckhorst. De Rotterdammers speelden aardig, maar verloren met 3-1 van CSKA Moskou in de groepsfase van de UEFA Cup.

Van Bronckhorst veranderde in tien minuten van held in schlemiel. De aanvoerder van Feyenoord zorgde na een half uur op aangeven van Roy Makaay voor de 1-1, maar tien minuten later kon Vagner Love na een foute terugkopbal van Van Bronckhorst de 1-2 binnenschieten.

Vagner Love kroonde zich met twee treffers tot man van de wedstrijd. Vijf minuten voor rust had geprofiteerd van de fout van Van Bronckhorst en in de 81ste minuut besliste hij de wedstrijd, nadat hij André Bahia en Kevin Hofland had afgetroefd.

Feyenoord was na een klein kwartier al op achterstand gekomen, toen Aleksei Berezoetski een corner binnenkopte via het lichaam van Van Bronckhorst. Over de hele wedstrijd gezien waren de Rotterdammers niet kansloos, maar de Russische ploeg profiteerde dankbaar van persoonlijke fouten van Feyenoord.

Door de overwinning blijft CSKA Moskou koploper in Groep H, met zes punten uit twee duels. Feyenoord is na twee wedstrijden nog puntloos en is laatste. AS Nancy is tweede met vier punten uit twee wedstrijden, Lech Poznan derde met één uit één en Deportivo La Coruña heeft net als Feyenoord nul punten, maar heeft nog maar één wedstrijd gespeeld.