Vader Labyad miljonair na transfer van zoon naar Sporting

De vader van Zakaria Labyad heeft een enorm bedrag opgestreken nadat Sporting Lissabon erin was geslaagd het talent van PSV vast te leggen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de Portugese topclub heeft gepubliceerd.

Vader Labyad miljonair na transfer van zoon naar Sporting

Onder het kopje kosten voor de verwerving van spelers vinden we de naam Mohamed Labyad en daarachter het bedrag 2.064.000 euro. Labyad (20) vertrok vorig jaar met veel trammelant uit Eindhoven na een conflict over contractverlenging. Slepende onderhandelingen tussen PSV en de familie Labyad liepen op niets uit, waarna de speler een overgang naar Portugal forceerde.

Technisch directeur Marcel Brands noemde die actie destijds respectloos. De Eindhovenaren kregen negen ton plus een doorverkooppercentage van tien procent. Inmiddels heeft Sporting grote geldzorgen, waardoor de club alweer af wil van Labyad, die te zwaar op de loonlijst drukt. De middenvelder zelf hoopte afgelopen transferperiode op een terugkeer naar PSV.

Tevens blijkt uit het jaarverslag dat investeringsmaatschappij Doyen een belang van 35 procent heeft genomen in de speler. Dat bedrijf is nu met PSV in gesprek over een belang in Adam Maher. Ook Sporting Lissabon heeft een aandeel van 35 procent in Labyad, de tweevoudig international van Marokko bezit twintig procent en PSV tien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen