Utrecht-banneling Bjelica met PEC mee naar Zuid-Afrika

Reacties

PEC Zwolle neemt Aleksandar Bjelica mee op trainingskamp naar Zuid-Afrika. De twintigjarige verdediger reist als proefspeler mee met de selectie van trainer Ron Jans en krijgt de kans zich in de kijker te spelen bij de technische staf, zo laat de Eredivisieclub op de eigen website weten.

Utrecht-banneling Bjelica met PEC mee naar Zuid-Afrika

Het in Servië geboren talent, dat eerder zonder resultaat een wedstrijd meespeelde bij de beloften van AZ, heeft een bewogen periode achter de rug. Vorige maand kondigde FC Utrecht aan 'met wederzijds goedvinden' de samenwerking met Bjelica te verbreken.

De breuk kan niet los worden gezien van een incident bij Sparta Rotterdam, waar Bjelica een einde zag komen aan zijn verhuurperiode na een conflict. De Rotterdamse club stuurde het talent terug naar Utrecht na een bizarre eis die de verdediger stelde. De verdediger wilde alleen naar het stadion komen voor het thuisduel met NEC (2-2) als hem een basisplaats zou worden gegarandeerd.

Op die merkwaardige eis ging Sparta vanzelfsprekend niet in. Bjelica zat vervolgens niet bij de wedstrijdselectie en mocht niet veel later vertrekken. PEC Zwolle kan een extra centrumverdediger goed gebruiken, omdat Trent Sainsbury in januari met de Australische nationale ploeg op de Azië Cup speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.