Utrecht wil 'DiTo' eren tegen kwetsbaar Heracles

Reacties

FC Utrecht wil zijn tien jaar geleden overleden speler David di Tommaso zondag eren tijdens het thuisduel met Heracles Almelo. Dat zegt trainer Erik ten Hag.

Utrecht wil 'DiTo' eren tegen kwetsbaar Heracles

Het is zondag precies tien jaar geleden dat Di Tommaso in zijn slaap overleed. Assistent-trainer Jean-Paul de Jong vertelde deze week aan de spelers wat voor speler én persoon Di Tommaso was. 'David was een vriend én teamgenoot van Jean-Paul', legt Ten Hag uit.

'David di Tommaso is onlosmakelijk en prominent met FC Utrecht verbonden. Wij willen zondag op het veld uitstralen wat David was. Passie, positief zijn, een winnaar zijn tot in je allerkleinste vezels', zegt Ten Hag op de website.

FC Utrecht (tiende, zestien punten) heeft een driepunter zondag hard nodig om aansluiting te verkrijgen met de subtop, die aangevoerd wordt door Heracles (vierde, 26 punten). 'Ze zijn goed', zegt Ten Hag over Heracles. De Almeloërs hebben weinig geheimen voor Ten Hag, want hij kent veel spelers van de Tukkers uit zijn tijd als assistent-trainer van FC Twente. 'Ik ken Heracles Almelo heel erg goed. Ze zijn niet onverslaanbaar, hebben ook hun zwakke plekken.'

Om zijn positie als beste van de rest vast te houden, kan Heracles een zege ook goed gebruiken. De afgelopen drie duels (G2, V1) toonden namelijk aan dat de Tukkers met vormverlies te kampen hebben. 'Als de ploeg zo blijft strijden dan halen wij resultaten. Daar ben ik van overtuigd', toont trainer John Stegeman zich op de clubsite vol vertrouwen. Hij kan in de Domstad beschikken over een vrijwel fitte selectie. 'Bas Sibum viel vandaag uit met wat last van zijn hoofd, Dario Vujicevic heeft deze week weer een helft met het tweede gespeeld, maar is daarna ziek geweest. De rest van de ploeg is fit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.