Utrecht vervolgt succesreeks dankzij supersub Boymans

Reacties

FC Utrecht heeft dankzij invaller Ruud Boymans in de slotfase toch nog van PEC Zwolle gewonnen: 1-0. Beide teams verzuimden een vervolg te geven aan het spektakel waarmee ze vorige week uit de startblokken kwamen na de winterstop.

Utrecht vervolgt succesreeks dankzij supersub Boymans

Utrecht gold met dertien punten uit de laatste vijf duels als dé club in vorm in de Eredivisie, maar kreeg met PEC wel een ploeg op bezoek die de laatste twee jaar had gewonnen in de Domstad. Dit seizoen heeft trainer Erik ten Hag echter een elftal gesmeed dat op eigen veld tot dusver onverslaanbaar is. Dat ging regelmatig gepaard met het nodige spektakel, maar niet tegen de ploeg van coach Ron Jans.

Utrecht had vanaf het eerste fluitsignaal weliswaar het overwicht, maar kon onder aanvoering van zijn aanjagers de ban niet breken. Sébastien Haller kreeg de bal na een knappe actie van Bart Ramselaar (foto) niet langs Mickey van der Hart, die na een fraaie hakbal van de Franse spits nogmaals uitstekend redde toen Ramselaar zijn doel onder vuur nam. Ook bij een halve omhaal van Yassin Ayoub stond de vervanger van de geblesseerde Kevin Begois op zijn post.

Sébastien Haller mag dan in verband worden gebracht met een transfer, de Franse spits scoorde slechts één keer in de laatste vijf competitieduels.
Sébastien Haller mag dan in verband worden gebracht met een transfer, de Franse spits scoorde slechts één keer in de laatste vijf competitieduels.

Omdat Haller onder toeziend oog van talloze scouts ook na rust verzuimde zijn eerste goal na de winterstop binnen te koppen, mocht PEC blijven hopen op de derde overwinning op rij in Stadion Galgenwaard. Stef Nijland en Lars Veldwijk stichtten bij spaarzame uitbraken ook gevaar, maar doelman Robbin Ruiter redde op het gekrulde schot van Nijland en zag dat Veldwijk de bal niet op doel kreeg toen hij voor zijn man kwam uit een voorzet van Kingsley Ehizibue.

Ook in het laatste kwartier leek het erop dat Utrecht en PEC hun kruit al hadden verschoten tijdens de eerste speelronde van 2016, toen ze doelpuntrijke zeges op respectievelijk FC Groningen (1-4) en SC Heerenveen (5-2) boekten. Dankzij Boymans kreeg het duel toch nog een winnaar. De van een zware enkelblessure herstelde spits kopte in de 87ste minuut raak uit een vrije trap van Ayoub. In het laatste duel van 2015 scoorde de 26-jarige aanvaller ook al bij zijn rentree.

Op bezoek bij AZ (2-2) was de rake kopbal van Boymans uiteindelijk goed voor een punt, ditmaal was de waarschijnlijke opvolger van Haller - mocht hij daadwerkelijk nog worden weggekocht - de matchwinner van de Domstedelingen. Die hadden na de openingsgoal van Boymans de score zelfs nog kunnen opvoeren. Dat gebeurde niet, maar Utrecht is wel de nieuwe nummer vijf van de Eredivisie. PEC was dat eerder dit seizoen even, maar is inmiddels gezakt naar plek acht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.