Utrecht tot eind april in wachtkamer voor Vorm-miljoenen

Reacties

De uitspraak over de transfer van Michel Vorm van Swansea City naar Tottenham Hotspur is opnieuw uitgesteld. Het sporttribunaal CAS zegt meer tijd nodig te hebben om te belissen of er juist is gehandeld en heeft FC Utrecht - dat beweert geld te zijn misgelopen - laten weten voor het eind van de maand april met duidelijkheid te willen komen.

Utrecht tot eind april in wachtkamer voor Vorm-miljoenen

FC Utrecht claimt recht te hebben op een afgesproken percentage van de transfersom voor ex-keeper Michel Vorm, die medio 2014 Swansea verruilde voor Tottenham. Omdat de clubs zich verschuilden achter een ruilconstructie (Ben Davies vertrok daarbij nog naar Tottenham en Gylfi Sigurdsson ging naar Swansea) met gesloten beurzen, konden de Domstedelingen volgens de FIFA fluiten naar hun miljoenen.

Eind januari vond er echter een zitting plaats bij het CAS, waarbij alle betrokken partijen werden gehoord. De uitspraak zou eind februari of begin maart volgen, maar het sporttribunaal liet nu voor de tweede keer weten dat toch iets te voorbarig te vinden.

Naar schatting bedroeg de transferwaarde voor Vorm in 2014 zes miljoen euro. Daarvan zou volgens een afspraak tussen Swansea en FC Utrecht ruim dertig procent, dus een slordige twee miljoen euro, als doorverkooppercentage aan de Utrechters moeten toekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.