Utrecht lijkt zich op te moeten maken voor vertrek Ruiter

Reacties

Robbin Ruiter (28) richt zich op een zomertransfer naar AZ, na het afketsen van zijn overgang naar Alkmaar anderhalve week geleden. FC Utrecht wilde de keeper niet laten gaan met het oog op de ontknoping in de Eredivisie en de bekerstrijd.

Utrecht lijkt zich op te moeten maken voor vertrek Ruiter

FC Utrecht koos tijdens de voorbije transferperiode voor het sportieve perspectief in plaats van een beter financieel vooruitzicht. De kans op succes is mét Ruiter vele malen groter dan met zijn stand-in, de onervaren Filip Bednarek (23).

Ruiters contract loopt medio 2017 af en hij is niet van plan bij te tekenen. Wil FC Utrecht nog een mooie afkoopsom krijgen voor Ruiter, dan is het haast gedwongen komende zomer wel zaken te doen.  

'Ik weet alleen van de concrete interesse van AZ', vertelt de keeper er zelf over tegen Voetbal International. 'Het is een heel mooie club, vind ik, en ook een club uit de streek waar ik vandaan kom.' Ruiter zegt nog niet zelf met AZ te hebben gesproken. 'Ik kom pas zelf in beeld als een geïnteresseerde club eruit is met FC Utrecht.'

'Ik zit nu vier jaar bij FC Utrecht. Het is een fantastische club, alleen wil ik op een gegeven moment ook verder. Een nieuwe omgeving, stappen maken. Maar ik weet niet wat de plannen van AZ zijn, dan moet ik eerst met ze praten. Ik focus me nu op FC Utrecht. Het doel is zo hoog mogelijk eindigen in de competitie en natuurlijk willen wij die beker pakken', besluit Ruiter over het bekeravontuur van de Domstedelingen, die in de halve finale VVSB treffen. Feyenoord-AZ is de andere halve finale.

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International een uitgebreider verhaal over FC Utrecht en de ambities van doelman Robbin Ruiter. Bestel de nieuwe VI hier of lees het verhaal op Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.