Utrecht krijgt begin volgend jaar uitsluitsel van CAS

Reacties

Sporttribunaal CAS besteedt op 29 januari aandacht aan een zaak die FC Utrecht tegen Swansea City is begonnen. De Eredivisionist meent geld te krijgen van de club uit Wales voor de transfer van doelman Michel Vorm naar Tottenham Hotspur.

Utrecht krijgt begin volgend jaar uitsluitsel van CAS

In september maakte Utrecht al bekend een arbitragezaak bij het CAS aan te spannen tegen de club waar Nederlander Marvin Emnes momenteel onder contract staat. De Premier League-middenmoter verkocht Vorm in 2014 aan The Spurs en zei hiervoor geen geld te hebben ontvangen. In ruil voor de keeper bewandelde middenvelder Gylfi Sigurdsson namelijk de omgekeerde weg.

Utrecht had echter recht op dertig procent van de transfersom, maar ontving dus niets. Daarop besloten de Domstedelingen naar de FIFA te stappen, maar de wereldvoetbalbond stelde de Premier League-club in het gelijk. 'Daarom gaan we nu naar het CAS. De FIFA kijkt vooral tekstueel naar zaken, het CAS meer inhoudelijk', liet Serge Rossmeisl van werkgeversorganisatie FBO in september aan Voetbal International weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.