Utrecht kan na uitspraak CAS fluiten naar Vorm-miljoenen

Reacties

Teleurstelling overheerst bij FC Utrecht na de uitspraak van sporttribunaal CAS in de zaak rond ex-Utrecht-doelman Michel Vorm. De Eredivionist krijgt geen geld meer voor de transfer van de keeper van Swansea City naar Tottenham Hotspur.

Utrecht kan na uitspraak CAS fluiten naar Vorm-miljoenen

FC Utrecht claimde recht te hebben op een afgesproken percentage van de transfersom voor Vorm, die medio 2014 Swansea City verruilde voor Tottenham Hotspur. De Premier League-clubs verschuilden zich echter achter een ruilconstructie. Ben Davies vertrok net als Vorm naar White Hart Lane, terwijl Gylfi Sigurdsson de omgekeerde weg bewandelde. De beurzen bleven daarbij gesloten.

De Domstedelingen besloten in eerste instantie naar de FIFA te stappen en nadat de wereldvoetbalbond de Premier League-clubs gelijk gaf, werd aangeklopt bij het CAS. Het sporttribunaal gaf Utrecht slechts op een aantal punten gelijk.

Algemeen directeur Wilco van Schaik komt op de Utrecht-site met een reactie. 'Het CAS volgt wel ons standpunt dat er wel degelijk elementen aanwezig zijn die duiden op een spelersruil. Desalniettemin heeft het CAS onze bewering, dat Vorm binnen de uitruil een bepaalde waarde vertegenwoordigde, ongegrond verklaard.' De uitspraak van het CAS levert FC Utrecht concreet niets op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.