Utrecht houdt punt over aan duel met B-team Liverpool

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers in de zesde en laatste speelronde in de groepsfase van de Europa League kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in de diverse groepen

Utrecht houdt punt over aan duel met B-team Liverpool

FC Utrecht heeft aan het uitduel met Liverpool een puntje overgehouden. Op Anfield creëerden beide ploegen nauwelijks kansen en werd logischerwijs besloten met een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Voor beide ploegen stond niets meer op het spel. Liverpool was al zeker van de volgende ronde, terwijl Utrecht geen kans meer maakte op overwintering in de Europa League. Vooral aan de zijde van Liverpool was te zien dat er slechts een winstpremie en prestige te verdienen was.

Trainer Roy Hodgson liet zijn vaste waarden Fernando Torres en Dirk Kuijt (voormalig FC Utrecht) op de bank. Ryan Babel (foto) kreeg wel een basisplaats, maar kon geen potten breken.

Het meest noemenswaardige moment uit de eerste helft was een schot van Milan Jovanovic. Zijn inzet spatte boven Utrecht-goalie Michel Vorm uiteen op de lat. Naast Jovanovic was er nog een Liverpool-speler die de aandacht op zich vestigde. Een rode kaart voor Nathan Eccleston zou op zijn plaats geweest zijn, maar de middenvelder kwam goed weg met een gele kaart voor een keiharde charge op Mihai Nesu.

Op slag van rust kreeg Utrecht een tegenvaller te verwerken. Ricky van Wolfswinkel kwam ongelukkig terecht en moest gewisseld worden met een naar het zich liet aanzien ernstige schouderblessure. Een eerste diagnose uit Engeland wees een gebroken sleutelbeen aan als veroorzaker van de pijn, hetgeen zou inhouden dat de spits enkele weken uit de roulatie is.

Na de onderbreking bleef Utrecht gemakkelijk op de been en zette Liverpool nauwelijks aan. Kuijt kreeg van Hodgson speelminuten tegen zijn voormalig werkgever. Ook de Katwijker was niet meer trefzeker, waardoor er werd besloten met 0-0.

Door de remise eindigt FC Utrecht in Groep K op vijf punten uit zes duels. Liverpool is groepswinnaar met tien punten.

Napoli-Steaua Boekarest 1-0Steaua Boekarest leek lange tijd op kwalificatie voor de volgende ronde af te stevenen. Een puntje volstond immers voor de Roemenen. In extremis bedierf Edinson Cavani dit sprookje echter. De Uruguayaan bezorgde zijn ploeg in de 93ste minuut de 1-0 overwinning en belangrijker: de tweede plek in Groep K. Paolo Cannavaro haalde het laatste fluitsignaal niet. Hij moest in de slotseconde inrukken met zijn tweede gele kaart.

Door de nipte zege lost Napoli Steaua af als nummer twee. De Italianen verzamelden in zes wedstrijden zeven punten. De Roemenen vergaarden een puntje minder. Utrecht eindigde als vierde en laatste met vijf punten.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's